BIOGRAFIE

Op dit moment is Anne volop bezig met haar muzikale carrière. Ze is zangeres in de coverbands Suzy’s Backyard en Van 206. Ook heeft ze een zang-gitaarduo waarmee ze rustige pop/ jazzcovers.

Onder de naam Anne Wouter timmert ze hard aan de weg als singer-songwriter. In januari verscheen haar debuut-EP ‘All without you’ en sinds kort zijn er nog meer nieuwe nummers te beluisteren op itunes en spotify.

Als songwriter deed Anne mee aan het tv-programma The Hit. Hiervoor schreef zij de nieuwst single van niemand minder dan Rob de Nijs. De single heet Nooit Gedacht.

Anne is in mei 2009 afgestudeerd als zangeres (pop/sessie) aan het conservatorium van Alkmaar. Tijdens haar eindexamenconcert zette ze een spetterende show neer waarbij ze alleen maar eigen werk ten gehore bracht. Deze popzangeres is van alle markten thuis. Tijdens het zingen speelt ze met zichtbaar gemak (elektrisch) gitaar of kruipt ze achter de piano.

Anne geeft ook les. Ze werkt als zangdocent en bandcoach bij muziekschool De Muzen in Veenendaal, jongerencentrum Volta en Muziek Educatie Centrum in Amsterdam. Ook gaf ze voor stichting Edutainment Nederland workshops op verschillende basisscholen in Den Haag. Voor deze workshops ontwikkelde ze ook lesmateriaal.

Daarnaast volgt Anne een opleiding tot Certified Master Teacher in EVT.

Anne Wouterlood